Je to doma #9 Po roce a půl zpátky za výběrovou kávou

V showroomu BeBerry v pražských Vršovicích už jsme na návštěvě byli. Majitel a přední česko-slovenský barista Tomáš Laca totiž vlastní výběrovou kávu vystavil v našem ikonickém regálu #1210 v bledězelené barvě. Více než po roce se vracíme, protože v prostorách vonících kávou přibyly další Fleysen kovové kousky.

Fleysen_BeBerry_web010

„Chtěli jsme mít jednoduchý, přehledný brand, který ale není nudný. Takže zakomponovat barevnost a hezké tvary. A to je přesně Fleysen – jednoduchý, simple brand, který je něčím zajímavý.“

Za tři roky existence zdejšího showroomu se zákaznická základna rozrostla, lidé se pro kávu vracejí a Tomáš nám prozradil, že v dohledné budoucnosti je v plánu stěhování do větších prostorů. I do těch stávajících se mu ale podařilo přidat druhý stojací regál #1210, tentokrát v modré barvě, a naši praktickou kovovou nástěnku.

Fleysen_BeBerry_web001

Tomáši, jak byste po více než roce a půl v plném provozu zhodnotil zkušenosti s nábytkem Fleysen?

Je to super, regál funguje skvěle, a proto jsme k němu dokoupili druhý a navíc nástěnku. I když vím, že se regály mají přivrtat ke zdi, my jsme je tu nechali jen tak, abychom je případně mohli přemístit.

K zelenému regálu jste tedy přidali jeden modrý a modrou nástěnku. Jak jste se ohledně barev rozhodovali?

S tím mi pomáhala moje přítelkyně, protože já v tomhle nejsem zase tak šikovný. Mně se líbily skoro všechny barevné kombinace, ale nakonec jsme se rozhodli pro dvě tmavší barvy, aby na tom vynikly produkty a aby to ladilo k té zelené. Je skvělé, že produkty jsou spolu propojené jak barevně, tak designově a je na první pohled vidět stejný rukopis. Chtěli bychom přidat ještě nějaký regál na stěnu, ale to bude možné až ve větším prostoru.

Fleysen_BeBerry_web004

Fleysen_BeBerry_web007

Jak zákazníci reagují na nový nábytek? Zaznamenali jste nějaké komentáře nebo zpětnou vazbu?

Máme jen pozitivní reakce. Výběrová káva přitahuje mnoho lidí z kreativních oborů, často sem chodí grafici nebo fotografové. Většinou si myslí, že jsou regály dražší, že se jedná o nějaký speciální designový kus do kavárny a jsou cenou příjemně překvapeni. I já bych řekl, že cena je skvělá – je to jen o trochu dražší než regál ze stejného materiálu z nějakého velkého řetězce. Překvapilo mě, že se lidé hodně ptají i na nástěnku a chtějí ji domů.

Máte pocit, že vám nábytek Fleysen pomáhá vyjádřit koncept a osobnost showroomu?

Podle mě ano. Chtěli jsme mít jednoduchý, přehledný brand, který není nudný. Takže zakomponovat barevnost a hezké tvary. A to je přesně Fleysen – jednoduchý, simple brand, který je něčím zajímavý.

Rozhovor s Tomášem Lacou z první návštěvy v showroomu BeBerry si můžete přečíst tady.

.
.