Máme vítěze! První návrh kanceláře snů putuje na jižní Moravu.

WINE_SHOP_2

Christian Pignati přihlásil do naší soutěže o nový interiér kanceláře svůj prostor v Jihomoravském kraji, který bude sloužit nejen zaměstnancům, ale také jako obchod. A co jiného byste v této lokalitě čekali, než litry skvělého vína. Fleysen Studio tak majiteli předalo návrh v retro moderním stylu, laděný do hluboké rubínové barvy.

Zakázka jak víno

Ve chvíli, kdy se z účastníka soutěže stal vítěz, a tím pádem také klient Fleysen Studia v Plesné, naši designéři se zaradovali. Víno je spojené s pozitivními asociacemi a životními událostmi, má mnoho vůní i chutí, a proto takový projekt roztáčí kreativitu na nejvyšší obrátky. Cílem návrhu byl především útulný interiér, který na zaměstnance i zákazníky dýchne moderní a poklidnou atmosférou.

Na co bylo potřeba se zaměřit

Specifikum prostoru je poměrně malá plocha ve tvaru úzké „nudle“, kterou by jakýkoliv robustnější materiál nebo provedení příliš zatížily. Jako výstavní plochu naši designéři tedy vybrali ikonické kovové stojací regály Fleysen, které lahve vína v pohodě unesou, ale nechávají zeď dýchat.

WINE_SHOP_5

Protože si majitel přál interiér v retro moderním stylu, doplnili designéři návrh o autentický nábytek ze 60. let, jehož dřevo připomíná sudy na víno, a dekorativní koberec, který evokuje víc obývací pokoj nebo obchod.

WINE_SHOP_3

WINE_SHOP_4

Červené, nebo bílé?

Co se barevnosti týče, bylo celkem rychle jasno. Protože flexibilita nábytku Fleysen spočívá mimo jiné v jeho barevných možnostech a je možné ho na míru dodat v jakémkoliv odstínu vzorníku RAL, designéři se rozhodli pro rubínovou barvu kovových regálů. Tu doplnili již zmíněným nábytkem a doplňky v teplých barvách a také výmalbou stěn do béžového tónu.

Pro oddělení obchodu od zázemí designéři vybrali v rámci ušetření nákladů těžký závěs místo dveří. Když zůstane roztažený, zákazníci mohou spatřit v zadní místnosti velkou kouli rýžového papíru, která připomíná severské slunce. Osvětlení v obchodě je řešeno pásy se směrovými světly pro zvýraznění vína na policích.

pignati-puvodni_interier WINE_SHOP_1

Jednoduché, funkční zázemí

Kancelář ponechali designéři v minimalistickém duchu a k pracovní desce ze světlého dřeva přidali jednoduché police #1214 a perforované skříňky #1311 stojící na tenké drátové konstrukci.

WINE_SHOP_7

Zaujal vás moderní interiér pro obchod s vínem, navržený Fleysen Studiem? Ozvěte se nám na info@fleysen.com a naši designéři vytvoří interiér snů i vám.

Fleysen studio

https://studio.fleysen.com

Michal Strach

michal@fleysen.com

+420 734 772 809

Valeriya Reziukova

valeriya@fleysen.com

+420 728 066 291